Fitzgerald Street Terrace

Fitzroy Terrace was originally a dark and damp space, much like a lot of Sydney's untouched structures. A key importance to the clients and their brief was to bring in light and make the spaces feel airy and bright.

This was achieved through a couple of techniques including the knocking down of walls to open up the main living quarters, the kitchen, dining, lounge and by punching a hole through the roof above the main kitchen bench. By cutting this section of roof and inserting a long skylight, a burst of bright vitamin D fills the room and makes the space one that people gravitate towards.

Along with this ample light, you receive a beautiful view up through the Terrace and the neighboring Terrace, creating a link between the heritage and the new, an aspect of which you do not want to loose when you are renovating or adapting a heritage item.

Fitzgerald Street Terrace

View Description